Українці зможуть побачити сонячне затемнення «Вогняне кільце»

140
Фото: з відкритих джерел

У неділю, 21 червня, у низці місць нашої планети можна буде побачити кільцеве сонячне затемнення, коли Місяць частково затуляє Сонце. Про це повідомляє Science Alert.

Таке явище виникає під час сонячного затемнення, коли Місяць перебуває найдалі від Землі. Тоді супутник нашої планети не повністю затуляє Сонце і навколо нього утворюється немов би кільце вогню. 21 червня побачити «Вогняне кільце» повною мірою можна буде з Центральної Африки та Азії, починаючи з 3:45 UTC (6:45 за Києвом). В інтернеті транслюватимуть це явище, наприклад, на сайті «Час і дата» трансляція стартує о 5:30 UTC (8:30 за Києвом).

Зазначимо, у 2013 року це явище зумів зафіксувати фотограф Колін Легг та студент-астроном Джефф Сімс у Західній Австралії.

Читайте також: Опубліковано кадри повного сонячного затемнення.

Подписывайтесь на telegram-канал journalist.today